Flåttang

28,00 kr

Lagerstatus: På lager

Hurtigt overblik

Skovflåten – den usynlige dræber


Flåttang


Flåtens værste mareridt?


SKOVFLÅTEN – DEN USYNLIGE DRÆBER


Kort og godt – du har brug for en flåttang. Det er ikke til lopper, men det er noget der er ligeså slemt – faktisk kan det være endnu værre.


Den berygtede og meget lille skovflåt (som nogen fejlagtigt kalder en tæge) kan i aller værste fald blive kæledyrets død hvis man ikke passer på. Skovflåten er faktisk det farligste dyr/insekt i Danmark så der er meget god grund til at være varsom. Det skyldes ikke et stort tandsæt eller en farlig gift som hos mange andre farlige dyrearter. Grunden til at flåten er så farlig er at den bærer rundt på nogle bakterier og vira som kan være meget farlige for både mennesker og kæledyr. 


 Flåten bliver 3 år gammel før den dør af alderdom og lever sit liv i græsset hvor den kommer rundt ved at springe på forbipasserende pattedyr (også mennesker). Skovflåten sætter sig ofte i knæhøjt græs på de yderste græsstrå og venter. Her kan den sidde i dagevis uden at røre sig ind til der kommer et egnet værtsdyr forbi.  Det er især hjorte, råvildt og mus der spreder skovflåten når de vandrer omkring i de danske skove og enge.


Hunde og udekatte er meget udsatte for flåtangreb. I deres livlige leg og færden i vegetationen kan det nærmest ikke undgås at der ind imellem bider sig en flåt fast på hunden eller katten.  Flåten bider sig fast i huden hvor den suger blod og i løbet af noget tid (fra 3-12 dage alt efter flåtens alder) vokser sig stor og fed. Hvis ikke man fjerner flåten vil den til sidst falde af af sig selv når den har fået blod nok. Man skal dog helst have fjernet flåten inden det når så langt.

Detaljer

Hvordan fjerner man en flåt?

Der findes rigtig mange myter og “gode husråd” om hvad flåter kan og ikke kan  eller hvordan man fjerner dem. Dem gør vi op med i et andet indlæg. I dette indlæg vil vi hellere beskrive hvad du SKAL gøre:

Forebyggelse:

1.     Giv hunden/katten en forebyggende loppekur hver måned. Dette virker i mange tilfælde også mod flåter – se f.eks. Frontline produkter.

2.     Sørg for at have købt en flåttang – (se listen ovenfor for gode tilbud)

3.     Check regelmæssigt katten og hundens pels for flåter. De kan være svære at opdage så du må gerne være grundig.

4.     Børst dig selv og hunden af lige efter i er kommet ud af et område hvor der kan være mange flåter. Det er især skyggefulde, fugtige steder med knæhøj vegetation.

Behandling/fjernelse med flåttang:

1.     Opdager du en flåt på kæledyret så skal den fjernes med det samme

2.     Brug kun en egnet flåttang til formålet – glem de gamle husråd.

3.     Sørg for at tage fat så tæt på kæledyrets hud som muligt for at få flåtens hoved med ud

4.     Hvis hovedet bliver siddende kan du prøve at fjerne det med en pincet. Lykkes dette heller ikke så hold godt øje med bid stedet i en uges tid. Hvis det bliver meget rødt og hævet skal du søge dyrlæge. Normalt vil huden dog selv udskille hovedet igennem almindelig heling.

5.     Du skal søge dyrlæge hvis dit kæledyr har følgende symptomer efter et flåtbid: Feber, træthed, halthed, epilepsi, tegn på lammelser, muskelsmerter og usikker gang.


Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.


Levering og Returnering

Vi er stolte af at tilbyde en 100% tilfredshedsgaranti 14 -dages risiko gratis returret. Læs mere om levering og returnering

Vi er overbeviste om at du vil være tilfreds med dit køb. Hvis produktet en eller anden grund ikke opfylder dine forventninger, kan du returnere det i sin oprindelige tilstand med den originale emballage inden 14 kalenderdage fra datoen for afsendelse, til en udveksling eller fuld refusion af købsprisen, plus fragt.

Venligst inspicere din ordre straks ved ankomsten. Smid ikke indpaknings kassen eller enhver emballage ud, indtil du har inspiceret din ordre og er tilfreds med det produkt, du har modtaget . Læs mere om fragt


Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Flåttang

Hvordan vurderer du produktet? *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Price
Value
Quality